Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Главният секретар на Радев: Аз съм Митко от записа, гласът е на президента

Закон и ред

Главният секретар на Радев: Аз съм Митко от записа, гласът е на президента

Снимка:

Димитър Стоянов потвърди и че е пратил СМС на Гешев

„Така се обръща президентът към мен, предполагам, че аз съм Митко от записа. Гласът на втория мъж е категорично на президента Радев, тук няма никакви съмнения“. Това заяви главният секретар на президента Димитър Стоянов пред БТВ по повод на разпространените записи от прокуратурата.

Той отрече обаче да се е чувал с ген.-майор Цанко Стойков, който участва в записа. Според Стоянов именно ген. Стойков е инициатор на разговора. Главният секретар на Румен Радев твърди, че няма прикриване на документи относно назначаването на Десислава Радева като ПР на ВСС и че тя е съвместявала две длъжности напълно законно.

През ноември 2014 г. ген. Радев, тогава командир на ВВС, назначава госпожа Генчева (сега Радева)  за временно изпълняващ длъжността „Връзки с обществеността“. Тя заема поста до 2016 г.  „След това по същия начин е назначен друг цивилен служител, който също по съвместителство изпълнява тези функции. Това е практика, която е напълно законосъобразна", заяви  главният секретар на президента.  И посочи, че не е наясно кога Румен Радев и съпругата му сключват брак.

„Втората тема, която се обсъжда в записа, е за финансовите средства, които е получавала госпожа Генчева като компенсация за това, че живее на квартира и няма собствено жилище. Такива суми са се изплащат на всички военнослужещи и цивилни служители, които не разполагат със собствено жилище. Сумата е фиксирана и тя е между 100 лв. и 120 лв. за София“, заяви Димитър Стоянов

„Не мисля, че се дава отчет и се злоупотребява с това нещо“, така отговори  Стоянов дали е редно генерал Стойков да обсъжда проверката на КПКОНПИ с президента.

Димитър Стоянов предположи, че подслушван е бил ген.-майор Цанко Стойков, а не държавният глава.

Той потвърди и че е изпратил СМС на главния прокурор Иван Гешев, но отрече това да има връзка с разпространените разговори.

„Пратил съм СМС на главния прокурор на 26 януари в неделя. В СМС просто помолех да се чуем, нищо повече. Причината е да бъде доставена повече информация на президента по случая с експулсирането на руски дипломати. После се опитах да се свържа с г-н Гешев по телефона“, каза той.  

 


Коментари (1)

ист Мръшляк долен
04.02.2020 10:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още