Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Голямото прибиране: Шофьорите да се готвят за интензивен трафик и задръствания на АМ „Хемус“

Закон и ред

Голямото прибиране: Шофьорите да се готвят за интензивен трафик и задръствания на АМ „Хемус“

Голямото прибиране: Шофьорите да се готвят за интензивен трафик и задръствания на АМ Хемус - Tribune.bg
Снимка:

Актуална информация за пътната обстановка на сайта на АПИ и на тел. 0700 130 20

След трите почивни дни шофьорите трябва да са готови за особено интензивен трафик днес. Възможни са задръствания на АМ "Хемус", предупреждават от АПИ. Очаква се по-бавно придвижване в района на тунел "Витиня" на магистралата, където движението се осъществява двупосочно в тръбата за Варна. Друга проблемна точка ще бъде път I-1 Ботевград – София, в участъка при 210-ти км, в прохода „Витиня“, където движението се осъществява в една лента поради ремонт на анкерната стена.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, напомнят от АПИ.

От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Ограничението не важи за коли, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес, през светлата част от денонощието, ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“ (в участъка с предишно наименование АМ „Люлин“).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати