Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Горанов: Прокуратурата възложи данъчни проверки на фирми, свързани с Васил Божков

Закон и ред

Горанов: Прокуратурата възложи данъчни проверки на фирми, свързани с Васил Божков

Снимка:

Има възложени от прокуратурата проверки на фирми, свързани с Васил Божков, както и проверки на самия Божков. Така финасовият министър Владислав Горанов отговори на въпроса дали е истина, че сметки на бизнесмена са били запорирани. Горанов направи това, след като отговори на въпроси на депутатите от бюджетната комисия в парламента, предаде БГНЕС.

„Най-лесният и бърз отговор е данъчна тайна“, каза той.

Финансовият министър потвърди, че правителството има желание да закупи машини за гласуване, но това ще се случи, след като въпросът бъде решен на законодателно ниво.

„Ако приемем, че самите машини биха възлезни, така съм чувал от експерти, някъде около 1500 лв. бройката и ако примем, че са необходими, заедно с резерва от бройки около 15 000 машини. Ако се върнем в 6 клас 15 х 15 = 225“, изчисли Горанов.

Той уточни, че те ще бъдат закупени, а няма да се наемат под наем, защото това не е устоичиво решение.

„Ако държавната компания „Информационно обслужване“ закупи тези машини и може да настройва софтуера им за всеки вид избори, това е добро и устойчиво решение“, коментира той и припомни, че правителството е възложило на вицепремиера Томислав Дончев да се заеме с организацията на машинното гласуване.

По негови думи сега престояли дебатите за технологията, както и имало нужда да се обсъдят някои моменти в изборния кодекс.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още