Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гранични полицаи откриха наркотици за 5,5 милиона лева в храсти край Свиленград

Закон и ред

Гранични полицаи откриха наркотици за 5,5 милиона лева в храсти край Свиленград

Гранични полицаи откриха наркотици за 5,5 милиона лева в храсти край Свиленград - Tribune.bg
Снимка:

Гранични полицаи откриха голямо количество наркотично вещество в землището на Свиленград, съобщиха от МВР. На 25 януари двама служители от Гранично полицейско управление – Ново село при обход на землището на Свиленград, в коритото на река Канаклийска при обход на землището в къпинови храсти под изкуствено издигната дига, са открили осем платнени торби, тип „мешки", в които са установени 72 пакета с наркотично вещество.

Веднага на място са пристигнали разследващи екипи, като чантите са били иззети за анализ и установяване на количеството. При назначената и изготвена експертна справка е установено, че в торбите е съхранявано наркотично вещество - амфетамини, с бруто тегло ‪183.640 кг, на обща стойност ‪5 509 200 лева. Започнали са процесуално – следствени и оперативни действия под наблюдението на Окръжна прокуратура – Хасково за издирване и установяване на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство за пренасяне през границата на страната на наркотично вещество в особено големи размери.

Случаят е особено тежък - престъпление по чл. 242 ал. 4 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, за което по закон е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети