Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гръцките власти разрешиха екстрадиране на Йосиф Йосифов, след като изтърпи наказание от 40 месеца

Закон и ред

Гръцките власти разрешиха екстрадиране на Йосиф Йосифов, след като изтърпи наказание от 40 месеца

Гръцките власти разрешиха екстрадиране на Йосиф Йосифов, след като изтърпи наказание от 40 месеца - Tribune.bg
Снимка:

В България беглецът от правосъдието следва да изтърпи 4 години лишаване от свобода

Съдебните власти в Гърция са допуснали екстрадирането на Йосиф Йосифов - Йоско в България, задържан с Европейска заповед за арест, издадена от Специализираната прокуратура.

Предаването му на българските съдебни власти обаче е отложено, тъй като с решение на тричленен състав на първоинстанционния съд в Солун той следва първо да изтърпи наказание от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежание на оръжия.

Това се казва в съобщение на бюро СИРЕНЕ-Гърция, получено в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ в МВР и в Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

До окончателното произнасяне по наложената му 40-месечна ефективна присъда в Гърция Йосиф Йосифов остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В България беглецът от правосъдието следва да изтърпи 4 години лишаване от свобода с влязло в сила Решение 65/2020 г. на Върховния касационен съд.

Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година затвор за изнудване, което обаче е извършено в рамките на тригодишно отложено наказание на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил и следва да се изтърпи ефективно.      


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети