Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Хакери източили 100 000 лева от сметка на пловдивски бизнесмен

Закон и ред

Хакери източили 100 000 лева от сметка на пловдивски бизнесмен

Снимка:

Хакери източили 100 хиляди лева от сметка на пловдивски бизнесмен. Проникването е извършено от чужбина, като все още се търси как престъпниците са се сдобили с IP адреса на жертвата.

Тримата извършители са разкрити за 2 дни, но разследването продължава, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Бизнесменът е съобщил, че са проникнали в електронното му банкиране. Сигналът е подаден на 26 октомври.

„Един превод към Германия, 2 превода към физическо и юридическо лице в гр. Шумен, и един превод към неговата лична сметка. От фирмената банкова сметка към неговата лична“, каза Славчо Алексиев, началник отдел Икономическа полиция – Пловдив, цитиран в БНТ.

„Извършени са 10 броя претърсвания и изземвания, осем от които в условията на неотложност, на територията на Шумен, Варна и Обзор. Приобщени са парични суми, банкови документи, разписки, платежни нареждания. Установени са тримата извършители. Предявени са им обвинения по член 249 от Наказателния закон. Българският наказателен закон предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода“, каза Владимир Вълев, наблюдаващ прокурор Окръжна прокуратура - Пловдив.

Двама от задържаните са на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., а за третия, който е сочен като организатор на схемата, прокуратурата иска да остане в ареста.   


Топ новини

виж още

Актуална тема