Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Харизанов: При Гешев няма дефицит на смелост, защо е неприемлив за Христо Иванов?

Закон и ред

Харизанов: При Гешев няма дефицит на смелост, защо е неприемлив за Христо Иванов?

Снимка:

Не съм чул аргументи срещу тази кандидатура за главен прокурор, каза анализаторът

„При него няма дефицит на смелост”, коментира Георги Харизанов от Института за дясна политика Иван Гешев, който беше издигнат от ВСС за кандидат за главен прокурор. Мнението си той изрази в ефира на NOVA телевизия.

Сигурно има аргументи срещу това Гешев да стане главен прокурор, но аз още не съм ги чул, коментира Харизанов протеста срещу кандидатурата.

„През 2014 година имаше предложения, насочени към самоуправление, автономност, независимост на съдебната власт. Кашата в главите на хората, които тогава инициираха тази реформа, които я закичиха на ревера си като единствена своя мисия в политиката, които после тръгнаха политически проект да правят въз основа на тази реформа, вече започва да прави прекалено голямо и не особено приятно впечатление“, коментира Харизанов. Той обясни, че има магистратско самоупраление – Висш съдебен съвет. „Вчера разбираме от г-н Христо Иванов, че той има проблем, че господин Кирилов говори за магистратско самоупраление, защото според него прокурорите не били точно магистрати. Те са част от ВСС. Са ли магистрати или не са?, попита Харизанов.

Анализаторът попита защо Иван Гешев е неприемлив за Христо Иванов.

Като пример за дела, по които Гешев е бил обвинител и са завършили с осъдителна присъда, експертът посочи процеса срещу бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева.

Според Харизанов би било по-разумно, ако премиерът и президентът не се изказват по темата за номинацията на Гешев, тъй като „политическият натиск не е добър знак”.  


Коментари (2)

О Смел е защото мафия облечена във власт го защитава.
30.07.2019 22:30 / Отговор
АТАНАСОВ А КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ ГЛ.ПРОКУРОР .ДА СИ СТОЙ В КАБИНЕТА КАТО ДР.ВЕЛЧЕВ И ДА СИ ЧЕШЕ МЪ--ТЕ.
03.09.2020 19:44

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още