Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Христо Монов: Полфрийман е използван от една групичка около Христо Иванов за политически цели

Закон и ред

Христо Монов: Полфрийман е използван от една групичка около Христо Иванов за политически цели

Снимка:

Ако се възобнови делото, той ще започне да води със своите добри приятели от Хелзинкския комитет безкрайни дела срещу държавата, смята още бащата на убития Андрей Монов

„Очаквах искане за възобновяване на делото за убийството на сина ми, защото както заявих и в съда, по време на първа инстанция, в случая въпросният убиец е с много тежка социопатия. Това е човек, който нито за миг не признава вината си. Той живее с мисълта, че е извършил нещо добро, убивайки човек”. Това заяви Христо Монов, бащата на убития студент Андрей Монов пред Нова ТВ.

„Странно ми е това искане на адвоката му, защото точно той на заседанието на 19-ти септември миналата година в присъствието на убиеца на сина ми е цитирал, че той е „приемал отговорността за собственото си криминално поведение и осъзнава фактите, допринесли за извършеното престъпление”, каза още той.

„Ето това е социопатът - когато му изнася, за да бъде освободен - той признава. Когато е освободен, той иска да бъде оневинен“.

В искането на Джок Полфрийман за възобновяване на делото, Монов вижда „пъклен план държавата да бъде още повече злепоставена”. „Ако се възобнови делото, той ще започне да води със своите добри приятели от Хелзинкския комитет безкрайни дела срещу държавата за това, че е бил несправедливо осъден, но от това няма да излезе нищо”, категоричен бе той.

„С този позорен акт, силно зависими от Българския хелзинкския комитет, съдиите Калпакчиев, Иванова и Магдалинчева показаха, че нямат място в съдебната система на България“, заяви бащата на убития Андрей Монов

„Не взимат решение по съвест и по закон, а спрямо своите зависимости“, каза още той.

„Полфрийман доказа с поведението си в затвора и след освобождаването си, че е непоправим и неговото място е в затвора, защото на свобода той пак ще извърши убийство“, каза Монов.

„Тук той е герой, използван  от една групичка около Христо Иванов. Като се върне в неговата държава, ще бъде това, което е бил и преди това - един лузър, без образование, който никой няма да познава. Тук той е герой и той се храни с това“, коментира още бащата.  


Коментари (1)

Изи Не само за политически, а и за финансови. Сигурно Полфрийман доста щедро си плаща на Христо Иванов и БХК.
04.06.2020 13:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още