Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори

Закон и ред

Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори

Снимка:

Вътрешният министър не се притеснява за разследването на ОЛАФ

Създадена е добра организация за предстоящите парламентарни избори, подчерта пред БНТ вътрешният министър Христо Терзийски. По думите му неговото ведомство има капацитет в условията на пандемия да се справи с вота.

„Частичните избори вчера са генерална репетиция във връзка с противоепидемичните мерки“, увери министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той уточни, че през вчерашния ден има 7 сигнала за нарушаване на изборния процес.

„Направихме обследване на склада, където са сложени машините за гласуване, няма разлика за нас, както изборните книжа, така и машините ще бъдат охранявани. Най-вероятно ще ни е необходим допълнителен ресурс, като в тези случаи включваме и служители на "Гранична полиция", посочи вътрешният министър. Терзийски коментира, че след няколко разговора с премиера Бойко Борисов е приел да бъде в листите на ГЕРБ като водач в Кюстендил, защото се чувства свързан с града. Относно развитието около случая "ОЛАФ" вътрешният министър сподели, че в преговорите е била определена една сума, изискванията са били занижени, а съотношението цена-технически параметри за автомобилите се е обърнало на 60 процента в полза на цената.

„Аз съм разпитван за тази обществена поръчка. Всичко ще бъде изяснено от хода на досъдебното производство, няма от какво да се притеснявам", категоричен е Терзийски. По последни данни 52-ма служители на МВР в момента са в болница с коронавирус, 428 - на домашно лечение, а 90 под карантина.

„9000 желаят да се ваксинират. 4833-ма служители са ваксинирани досега, на 118 е поставена втора ваксина", уточни Христо Терзийски.

Министърът на вътрешните работи отбеляза, че за последните 4 години са намалели драстично престъпленията, в резултат на което при 66 убийства, 65 са разкрити. За миналата година по пътищата са загинали 463-ма души, например 1961 година са били 450. По-сериозен е контролът на пътя, констатирани са 1 милион и 700 хиляди нарушения, 115 милиона са събраните глоби, което води до по-голямо дисциплиниране на водачите.

„1500 са откраднатите автомобила за миналата година, ние сме имали толкова само за София преди 15 години. Ликвидирани са основните групи, извършващи телефонните измами, над 80% са разкрити", коментира вътрешният министър.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още