Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Хванаха на „Калотина“ беглец от австрийски затвор

Закон и ред

Хванаха на „Калотина“ беглец от австрийски затвор

Хванаха на Калотина беглец от австрийски затвор - Tribune.bg
Снимка:

Опитал да мине границата с документи на братовчед си

Вчера на пункта за влизане в България с автобус пристигнал чужд гражданин, който представил за обработка австрийски паспорт. Пътникът бил с брада, но граничният полицай, извършващ паспортния контрол, установил разликата със снимката от паспорта. Мъжът бил отведен за допълнителна проверка на втора линия, съобщават от МВР. При опит да бъде идентифициран в системата АФИС, пътникът блъснал в земята и повредил единия от четците за пръстови отпечатъци към системата. Последвало задържането на мъжа, който заявил пред граничните служители, че е 23-годишен турски гражданин. Казал истинското си име и признал, че ползва документите на братовчед си. 

Граничните полицаи от ГКПП „Калотина“ поискали съдействие от австрийските власти. Пристигналите биометрични данни са сравнени и анализирани с тези на пътника. Установено е, че мъжът е австрийски гражданин от турски произход, избягал от австрийски затвор през август 2018 г. Към настоящия момент се издирва от австрийските власти за тежка телесна повреда, квалифициран случай на изнудване и незаконно проникване в частна собственост. 

По случая в ГПУ – Калотина е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура в Сливница. На 23 – годишния чужденец е повдигнато обвинение за повреждане на държавно имущество и опит за незаконно влизане в страната с чужд документ за самоличност. Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема