Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Хванаха с „таен клиент“ незаконни таксиметрови превози

Закон и ред

Хванаха с „таен клиент“ незаконни таксиметрови превози

Снимка:

Проверките бяха реализирани на три локации в столицата

Хванаха незаконни таксиметрови превози. Действията бяха осъществени чрез използването на схемата „таен клиент“.

Специализираната операция срещу нерегламентираните таксиметрови превози в София беше извършена от Министерството на вътрешните работи, ИА „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите.

В акцията участваха екипи на Главна дирекция „Национална полиция“, Икономическа полиция, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“– София и Националната агенция за приходите. Във фокуса им бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Проверките бяха реализирани на три локации в столицата. Установено бе, че водачите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

При акцията са установени трима водачи, които са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили. Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. Оперативните действия продължават.

Припомняме, че Националният таксиметров синдикат поиска незабавната оставка на Бойко Рановски заради провала на действията на ДАИ по отношение на спирането на нерегламентираните превози в бранша.  


Топ новини

виж още

Актуална тема