Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Има задържан за пожара край петричкото село Михнево

Закон и ред

Има задържан за пожара край петричкото село Михнево

Снимка:

Запалено стърнище стана причина за лумването на пожара в района на село Михнево. Задържан е мъжът, който е оставил тлеещия огън. Той е с криминално минало. На 09 август в следствие на разрасналия се пожар се подпали участък от 100 декара ниска растителност. Няколко часа по-късно пожарът беше изгасен от служители на пожарната.

Под ръководството на Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 331 от НК.

Установено е, че около 15 ч. на 09.08.2021 г. Я.Б. посетил имота си в района на с. Михнево, община Петрич. Мъжът запалил стърнище, намиращо се на около 3 км от селото, след което тръгнал, докато огънят продължавал да тлее.

По случая е образувано досъдебно производство за палеж. Към настоящия момент е извършен оглед на местопрестъплението и са разпитани свидетели. Изяснява се собствеността на запаленото имущество. Мъжът е задържан за 24 часа.

Припомняме, че в страната е в сила забрана за паленето на стърнища, заради високата пожароопасност от сухото и горещо време.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още