Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Има заподозрян за пожара в Хасковско, запалил дрехите си в яма

Закон и ред

Има заподозрян за пожара в Хасковско, запалил дрехите си в яма

Има заподозрян за пожара в Хасковско, запалил дрехите си в яма - Tribune.bg
Снимка:

Мъжът не е криминално проявен, в момента е в болница

39-годишен мъж е заподозрян за причиняването на пожара, който обхвана 8 000 дка площи земи между с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново, обл. Хасково. Това става ясно от съобщение на Районната прокуратура.

До момента е установено, че първоначално огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище в покрайнините на с. Брягово, където в издълбана яма били запалени дрехи, изхвърлени от 39-годишния мъж. Впоследствие пламъците били угасени от негов близък., но сметищните отпадъци продължили да тлеят и от вятъра пожарът се е разраснал към с. Любеново и с.Родопи, обясняват от прокуратурата.

39-годишният е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство.

Тепърва ще се изяснява какви са нанесените щети. До момента е установено, че пожарът е обхванал около 8 000 дка площи, от които около 4 000 дка са тревни площи, а останалите горски територии. Огънят е локализиран и предстои да бъде извършен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи и др.

Няма опасност за жителите и къщите в трите села, покрай които се е разпространил пожара.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати