Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Имотната мафия на прицел на антимафиотите: 10 души са арестувани

Закон и ред

Имотната мафия на прицел на антимафиотите: 10 души са арестувани

Имотната мафия на прицел на антимафиотите: 10 души са арестувани - Tribune.bg
Снимка:

Бандата търсела самотни възрасти хора, малтретирали ги физически, за да прехвърлят имотите си

Спецакцията, която се провежда в София, е срещу група за имотни измами. До момента са арестувани 10 души. Бандата търсела възрастни хора, които нямат роднини, имат психически проблеми или пък са зависими към алкохола. Такива хора са ставали жертви на организираната престъпна група. 

„За тази група работят около 4-5 лица, наречени „бушони“. Те са принудени с физическо насилие да прехвърлят имотите си, после биват заключени и използвани като поставени лица и на тяхно име се прехвърлят имотите, преди да се продадат. След това биват изхвърляни на улицата“, обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той е на място в „Малашевци“ заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Това е сегмент на битовата престъпност и схема, която е типична за лица с нисък социален статус и част от определени общности. Няколко групи в София се занимават дълги години с подобни престъпления. Тези лица, които арестувахме сега, са задържани и осъждани и друг път. Сега прокуратурата, съвместно с МВР, ще засили присъствието в този сегмент, за да защити нашите майки и бащи, дядовци и баби. До момента се работи по три случая на отнемане, а отделно други три са предотвратени по време на операцията, обясни още Гешев.

По думите му утре прокуратурата ще прецени, на базата на събраните доказателства, какви обвинения да бъдат повдигнати - дали освен организирана престъпна група да се добавят и отвличания, и изнудвания.

Главният сектретар Ивайло Иванов заяви, че се анализира каква е вината на въпросните хора, наречени „бушони“, които първо са били ограбени от тях и оставени на улицата, а после принудени да работят за групата срещу дребни суми.

"Повече от година наблюдаваме групата и събираме доказателства", каза Иванов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати