Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Инспекторатът се самосезира: Съдът не може да е декор за наркотици, чалга и еротика

Закон и ред

Инспекторатът се самосезира: Съдът не може да е декор за наркотици, чалга и еротика

Инспекторатът се самосезира: Съдът не може да е декор за наркотици, чалга и еротика - Tribune.bg
Снимка:

ВСС обсъжда на извънредна точка скандалния клип, сниман в Съдебната палата

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет се самосезира по публикациите в медиите и предстои да започне проверка по реда на глава 9, раздел 1 б от Закона за съдебната власт за накърняване на престижа на съдебната власт. Това каза главният инспектор Теодора Точкова на заседанието на пленума на ВСС преди да започне обсъждането на точката в дневния ред за клипа, заснет в Съдебната палата.

Точкова изрази и принципното си лично становище по случая. „Според мен е недопустимо Съдебната плата, която е символът на правораздаването, която е храмът на Темида, да се използва за реклама на употребата на наркотици и на използването на оръжие. Също така смятам, че тя не може да бъде и декор на пошла чалга музика и на еротични танци”, каза тя.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече разпореди проверка. Тя показала, че участниците в клипа са имали разрешение на снимат, а съдържанието било предмет на договор между продуцентите на парчето и ВКС.

Агенцията за закрила на детето също се самосезира по казуса.

Част от клипа са оскъдно облечени жени, въоръжени мъже, автомати, пистолети, разширени от дрога очи. Част от сцените са по коридорите на сградата. Ясно се вижда първият етаж в палата и последният етаж, където се помещава ВКС. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Елемаг Явно със затвори и либерални закончета не става! Трябва по-продължителни и по-строги присъди, както и трудови лагери където копеленцата сътворили този клип и онези убийците на Милен Цветков да чукат камъни дълги години и в студ и в пек! Рестрикции към родителите на копелета - също! От глоби и частично отнемане на движимо и недвижимо имущество, през обществено полезен труд, до забрана за изпълняване на социално значими професии(политика, държавна и общинска администрация, лекари, учители, полицаи и други подобни), отнемане на право за извършване на бизнес и търговска дейност! Тия смешници дето са си направили деца, "за ташак" и са пропуснали да ги възпитат и/или са ги "възпитавали" ултра-либерално, трябва да почнат да носят наказателна и административна отговорност за поведението на копеленцата в които са се превърнали децата им - без значение дали вече са станали пълболетни! Кой им е заложил или по-точно е пропуснал да заложи в тях - морал, ценности, етика, благоприличие? РОДИТЕЛИТЕ!
23.04.2020 12:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети