Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Институциите проверяват незаконно пристанище в ромския квартал „Победа“ на Бургас

Закон и ред

Институциите проверяват незаконно пристанище в ромския квартал „Победа“ на Бургас

Снимка:

Местните нападат кораби на рейт в залива

Мащабна акция срещу незаконно пристанище в ромския квартал „Победа“ се проведе в Бургас след инцидента, при който местни пирати се опитаха да оберат кораб в Бургаския залив, съобщи БТВ. Осем държавни институции са ангажирани в проверката.

„Бяхме уведомени, че тук има незаконно разположени лодки. Включително получихме информация за опити на хора с лодки и въжета да се приближат до кораби, които са на рейт в залива на Бургас. Качват се на корабите, отнемат предмети, накити – каквото намерят“, коментира Асен Бонджев, областен управител на Бургас.

Жителите на квартал „Победа“ разполагат със свои лодки и плаж, за който бургазлии от по-младото поколение дори и не подозират.

„Качват се, ако успеят. Извършват кражби и други дейности – проститутки и т.н. Но вероятно миналата седмица, когато е станал този случай, са опитвали нещо да откраднат“, обясни Георги Георгиев от „Пристанищна инфраструктура“.

От Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са имали информация за незаконното пристанище, но досега не са успявали да уловят в действие крадците, докато извършват набезите си.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още