Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Интерпол търси и Малката Бирма

Закон и ред

Интерпол търси и Малката Бирма

Интерпол търси и Малката Бирма - Tribune.bg
Снимка:

Георги Станоев се издирва заради участие в организирана престъпна група

Интерпол обяви за издирване с червена бюлетина и Георги Станоев, известен като Малката Бирма, сочи справка на сайта на организацията. 28-годишнит мъж се издирва заради участие в организирана престъпна група.

Само преди дни за издирване беше обявен и брат му Антон Станоев. 35-годишният мъж е търсен също за участие в огранизирана престъпна група и укриване на ДДС.

Двамата братя и баща им –Евлоги бяха обявени за общодържавно издирване, след като разследващите разбиха 4 фабрики за нелегални цигари.

Разследването и разплитането на схемата започва от Пловдив. В края на август там са обвинени 23-ма души за държане на акцизни стоки без бандерол- цигари. Те са спипани в незаконните фабрики на територията на страната, които били в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан.

Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева.

От спецпрокуратурата съобщиха, че при обиските са открили доказателства, че Бирмата и синовете му са финансирали и подпомагали производството на нелегални цигари в разбитите незаконни фабрики.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
facebook page
Хороскоп
Анкети