Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Iphone, храни и купища лекарства в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Закон и ред

Iphone, храни и купища лекарства в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Iphone, храни и купища лекарства в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков - Tribune.bg
Снимка:

Колбаси, вафли и безалкохолни са сред вещите на Стайков, който обяви гладна стачка

Iphone, запаси от храна, неразрешени лекарства, хранителни добавки – това са само част от забранените предмети открити в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков. Оказва се, че двамата са се запасили с доста продукти, а броят на лекарствата, за които нямат рецепта, е още по-впечатляващ. Това става ясно от извършена проверка на ГДНП в болницата към Софийския затвор. Специализираната прокуратура е сезирала министъра на правосъдието и главния прокурор за резултатите от проверка.

Оказва се, че Димитър Желязков дори се е опитал да унищожи открития в него мобилен телефон. При извършения личен обиск на Желязков е намерен 1 мобилен телефон с марка Iphone. Очите лично го е ударил в земята, след като е бил открит.

В спалните помещения на Очите и Стайков са открити и десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, множество пакетирани захарни изделия (шоколади, вафли десерти), множество хранителни продукти (колбаси, плодове, олио) и други малотрайни продукти. Любопитното е, че проверката е на 17 май и по това време Стайков вече е обявил гладна стачка.

Двамата обвиняеми са се радвали и на други екстри в престоя си в ареста. В помещение „Реанимация“, където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан.

Силно впечатление правят огромните количества лекарства, които двамата имат.

В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени: „Конкор“, „Селеногин“, препарат „Сладки сънища“, „Ексфордж“, „Валсартан“, „Терафлу“, „Роватинекс“, „Небилет“, „Нурофен“, „Хамацинк крем“, „Авирон“, аминокиселини, „Витабиотикс“, „Простамол уно“, „Валидол“, „Алора“, „Флуанксол“.

В шкаф, ползван от Миню Стайков, са намерени: „Синелан“, „Прополки“, „Хексоралетен Ен“, „Нурофен“, „Деприм Депресион“, „Простамакс“, „Валидол“, препарат за инсектициди „Айкън“.

За голяма част от многобройните хапчета се оказва, че не са изписани на двамата и съответно са иззети.

Телефони и зарядни са най-честите непозволени предмети в другите помещения, става ясно от проверката.

В спално помещение №1 са намерени и иззети 1 бр. USB кабел, 1 адаптор, 1 телевизор с дистанционно и с адаптор, 1 котлон.

В спално помещение №2 е намерен и иззет 1 бр. USB кабел.

В спално помещение №3 е намерен и иззет 1 бр. USB кабел.

При личен обиск на лишения от свобода Румен Янакиев е намерен и иззет мобилен телефон „SAMSUNG“ с поставена в него SIM карта на мобилен оператор.

В спално помещение №4, в което е настанен лишеният от свобода Янко Ваташки, са намерени и иззети: 1 мобилен телефон „NOKIA“ с поставена SIM карта на мобилен оператор, машинка за подстригване, зарядно за телефон, 3 вентилатора, 1 кафемелачка и 1 бр. слушалки.

В спално помещение №5, където е настанен лишеният от свобода Пеньо Мангъров, са намерени и иззети мобилен телефон „ALKATEL“ и зарядно за него, 2 броя USBкабел и 1 адаптор.

„Иззетите мобилни телефони дават възможност на задържаните под стража за нерегламентирани (забранени от закона) контакти с трети лица, което от своя страна създава опасност да се влияе на свидетели, както и на нормалния ход на събиране на доказателства по досъдебни производства“, посочват от прокуратурата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментари (2)

Методи Това си е жива реклама .
21.05.2019 18:10 / Отговор
Иво Марките на шоколадите що не написахте а само на лекарствата?
21.05.2019 18:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема