Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Искат още информация за 7 от нашите кандидати за европейски делегирани прокурори

Закон и ред

Искат още информация за 7 от нашите кандидати за европейски делегирани прокурори

Снимка:

Въпросът за назначаването им ще бъде решен от колегиума на европейската прокуратура

Европейската прокуратура е поискала допълнителна информация за част от българските кандидати за европейски делегирани прокурори, съобщиха за БНР от пресцентъра на прокуратурата.

Уточнява се, че все още не е взето решение дали те да бъдат отхвърлени или не, като допълват, че въпроса за тяхното назначаване се решава от колегиума на европейската прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши. „Въпросът не стои на дневен ред тази седмица“, подчертават от пресцентъра на институцията.

Според публикация на електронното издание „Юрактив“, на която се позовават и други медии, Европейската прокуратура е уведомила българското министерство на правосъдието с писмо, че има забележки по седем от десетте български кандидатури.

За трима от кандидатите Вероника Трифонова, Божидара Димова и Венцислав Фердинандов не е поискана допълнителна информация и те получават одобрение до момента.

Десетте български кандидати бяха избрани на 13 февруари от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Българските делегирани прокурори ще работят по делата от компетентността на Европейската прокуратура. Това са дела за измами с еврофондове, включително злоупотреби с обществени поръчки.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още