Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Искат постоянен арест за бащата, пребил брутално дъщеря си

Закон и ред

Искат постоянен арест за бащата, пребил брутално дъщеря си

Искат постоянен арест за бащата, пребил брутално дъщеря си - Tribune.bg
Снимка:

Детето е в болница със счупен нос, травми в корема и главата

Районната прокуратура във Варна ще поиска постоянно задържане под стража за бащата, който в петък нанесе побой над детето си. 14-годишното момиче все още в болница с травми в корема, главата и със счупен нос, съобщава bTV.

По първоначални данни детето е със средна телесна повреда, но предстои съдебно-медицинска експертиза.

Майката на детето Ирина Янкова разказа, че по време на развода бащата е поискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. По думите ѝ под негово влияние и от страх са казали, че искат да останат при него. Тя допълни, че е била заплашвана с убийство. Бившият ѝ съпруг дори е опирал нож в гърлото ѝ.

„Физическият и психически тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да замина при родителите си”, разказа Ирина.

„Обвиненията, които към настоящия момент са повдигнати, са за нарушение на заповед за защита от домашно насилие. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 г. Другото повдигнато обвинение е свързано със закана за убийство към детето”, обясни говорителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева.

Предстои събирането на доказателства, тъй като разследването е в начален етап. При наличието на такива ще бъде повдигнато и обвинение по новия текст от Наказателния кодекс за домашно насилие, по време на което е причинена телесна повреда.

„Това беше едно необходимо изменение във връзка със зачестилите случаи. По този начин работата ни е значително улеснена, защото с всички способи на закона бихме могли да защитим пострадалия и да преследваме извършителите”, коментира Алексиева.

Предвиденото в закона наказание за този вид престъпление е лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Във вторник се свиква спешен координационен механизъм, в който ще участват полицията, прокуратурата и училището, в което е преместено детето, както и Закрила на детето.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

сивата котка Тоя от затвор да не излезе.
04.03.2019 20:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати