Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев на работна визита в Израел – обсъжда противодействието на тероризма и антисемитизма

Закон и ред

Иван Гешев на работна визита в Израел – обсъжда противодействието на тероризма и антисемитизма

Иван Гешев на работна визита в Израел – обсъжда противодействието на тероризма и антисемитизма - Tribune.bg
Снимка:

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение в Държавата Израел. От българска страна в делегацията участват завеждащият отдел „Международен“ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.

Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм са сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел.

Програмата на посещението включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност. Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря и с Роберт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние и член на ръководството на Движението за противодействие на антисемитизма, във връзка с водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на т.нар. „Луковмарш“ в българската столица. В контекста на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел.

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещение на Министерство на външните работи и Кнесета на Държавата Израел.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати