Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев поиска незабавни радикални мерки

Закон и ред

Иван Гешев поиска незабавни радикални мерки

Снимка:

Банско под карантина иска главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев призова за взимането на радикални мерки в борбата с опасния коронавирус, предаде БГНЕС.

Обвинител №1 взе участие в заседанието на Правната комисия на Народното събрание, на която се обсъжда проектът за Закон за мерките по време на извънредното положение, което беше обявено на 13 март.

„Призовавам да се предприемат радикални мерки... Бяхме едни от първите в Европа, които ги взеха. Всички останали страни бяха след нас и ни последваха, включително и САЩ. Проблемът се решава, когато е хванат в самото начало иначе след това става нерешим“, подчерта главният прокурор.

Той предложи поставяне под карантина на Банско.

“През последните три дни непрекъснато чувам: Икономиката, икономиката, икономиката. Икономика се възстановява. Държава се възстановява, но животът не се възстановява”, каза на няколко пъти Иван Гешев.

Иван Гешев поиска ограничавания на междуградския транспорт, струпването на хора: „Да не се пътува, ако не е наложително, трябва да се мине в режим почти военно положение. Произвеждат се стоки от първа необходимост... Не ни трябват допълнителни проблеми“.

Според главния прокурор настоящата криза ще покаже дали в България има държавници или хора, които се занимават с дребнотемие.

„Ако мислим за избори, може да се окаже, че няма да има кой да избираме и кой да ни избира. Негативните сценарии от Европа вероятно ще се развият и тук, имаме застаряващо население“, каза още той.

„Този проектозакон вчера може би е бил актуален, към днешна дата не е актуален, а утре ще е безсмислен. В реално време наблюдавам, че ситуацията се променя с часове“, предупреди главният прокурор.

"Винаги съм бил привърженик на това, че трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Надявам се да не съм лош пророк, но мисля, че времето ни изтича като пясъчен часовник, дано не е изтекло. Това, което наблюдавам в последните дни, е някаква надежда, че на нас ще ни се размине. Вече съм почти 100% сигурен, че няма да ни се размине, ще повторим сценария на други страни от ЕС”, заяви Гешев  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив