Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев: Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите на наркоразпространение

Закон и ред

Иван Гешев: Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите на наркоразпространение

Иван Гешев: Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите на наркоразпространение - Tribune.bg
Снимка:

„Основната цел е взаимодействие за покриване на очакванията на гражданите - противодействие на престъпността и защита на сигурността", каза Иван Гешев

Прокуратурата ще работи приоритетно по случаите, установени от МВР, в рамките на специализираната операция срещу наркоразпространението, която се провежда в цялата страна. Това заяви на брифинг в Съдебната палата главният прокурор.

Припомняме, че по разпореждане на Иван Гешев стартира операция „Бяло“ срещу разпространението на наркотици у нас.

Той допълни, че от месеци обвинението извършва проверки за наркоразпространение, особено около училищата, както и за шофиране след употреба на дрога.

„През последните месец-два, освен тази организация, е създадена и координация по места с МВР за постигане на реални резултати по противодействието на разпространението на наркотични вещества”, допълни Гешев.

Вчера главният прокурор е разпоредил на административните ръководители да активизират работата по досъдебните производства в съдействие с МВР и да предприемат необходимите действия за привличане към наказателна отговорност на лицата, за които има събрани данни.

„В прокуратура е създадена организация за бързо и приоритетно разкриване на престъпленията. Приоритетно и в координация с МВР активно се пристъпва към привличане на наказателна отговорност на лица за, които са събрани доказателства да разпространение на наркотици. В рамките на следващите дни прокуратурата ще изнесе информация за акцията. Разпоредена и специализирана полицейска акция на цялата страна”, допълни главният прокурор.

Той бе категоричен, че за  българските граждани не е от значение дали някои представител на институция харесва или не – този, който седи наело.

„Основната цел е взаимодействие за покриване на очакванията на гражданите - противодействие на престъпността и защита на сигурността", каза Иван Гешев.

Главния секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че  56 души са задържани в рамките на спецакцията срещу наркоразпространението, Работата на органите на реда продължава.

"Правим много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази дейност, че държавата няма да търпи това. Отдавна не сме имали толкова голяма акция. Удовлетворително е, че по места тя тече много добре във взаимодействие с прокуратурата. Вярвам, че и в други сфери може да има такова взаимодействие", каза служебният министър на МВР Демерджиев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати