Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев: Прокуратурата все повече ще става обект на атаки

Закон и ред

Иван Гешев: Прокуратурата все повече ще става обект на атаки

Иван Гешев: Прокуратурата все повече ще става обект на атаки - Tribune.bg
Снимка:

„Нашите предци са проявили отговорност. Задавам си въпроса ние днес можем ли да проявим отговорност и кой в последните няколко години поема отговорност. Има ли въобще в този момент кой да поеме отговорност към народа и към държавата? Защото тези, които би трябвало да поемат отговорност, предлагат последните две години само избори“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

„Пет избора без да се поеме отговорност за хората и това, което виждам, е говорене за реформи, срещу които стои фактически разруха", заяви Гешев.

Главният прокурор е категоричен, че се прави опит да се разрушат българските институции – като прокуратурата и МВР.

„Моята отговорност е да не позволя това да се случва, защото не е в интерес на хората и няма да допусна да се заплашват магистрати, жени и майки, което се случва по едни дела, по които днес Софийска градска прокуратура пусна съобщение. Няма да допусна да се оказва натиск върху колеги от МВР и магистрати с опити за сплашване, дискредитиране, компроматна война“, подчерта той.

Гешев посочи, че се намираме в най-безпрецедентната криза, която освен икономическа, социална, е и конституционна.

„Достатъчно е да кажа, че инспекторатът на ВСС и ВСС са с изтекли мандати. Конституционният съд... и смятам да не продължавам. Тези институции са над 80“, обясни той и обяви, че си задава въпроса кой има интерес от това, което се случва, но определено не са обикновените граждани.

„Интерес имат тези, които наричате олигархия, мафия, престъпност, корупционер“, посочи още Гешев.

Главният прокурор заяви, че прокуратурата ще става все повече обект на атаки.

Той съобщи и че днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото „Нексо“.

„Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото „NEXO“. Нямам съмнения с кого ще се виждат. Събраха се. Очаквам да кацнат и Божков, може би Овидиу от Швейцария, може би вашият колега от Бърд, някои политици и да си разпределят задачите - кой ще се занимава с финансирането, кой с медиите, кой с компрометиране на магистрати, на работещи колеги. Може би и Къро ще кацне от ЮАР. Това е шега, но тъжна…“, заяви още главният прокурор.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети