Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев проведе работна среща с прокурори от Бяла Слатина

Закон и ред

Иван Гешев проведе работна среща с прокурори от Бяла Слатина

Главният прокурор посети и село Търнава, където се срещна с близки на убитото от лек автомобил 17-годишно момче

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с прокурори от Териториално отделение-Бяла Слатина към Районна прокуратура-Враца.

В хода на разговорите бяха обсъдени необходимостта от активни действия за недопускане на нарушения на изборните права на гражданите и организацията по противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство, като търговията с гласове, в контекста на предстоящите избори за 46-то Народно събрание на 11.07.2021 г.

С прокурорите от Бяла Слатина Иван Гешев обсъди и отстояването на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт с оглед защитата на интересите на българските граждани и общество.

Посещението е част от обиколката на главния прокурор в петте апелативни района на страната.

По-рано днес Иван Гешев посети село Търнава, където се срещна с кмета на селото Габриела Раловска и кмета на Бяла Слатина Иво Цветков. Иван Гешев разговаря с близки на 17-годишния Г.К., който почина след като бе ударен от лек автомобил, управляван от 39-годишната В.В. под въздействие на алкохол. На срещата присъства и административният ръководител на Окръжна прокуратура – Враца Владимир Сираков.

Главният прокурор поднесе своите съболезнования и изрази съжаление за случилото се към близките на загиналото момче. Той ги информира, че досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура, а Окръжна прокуратура – Враца протестира определената мярка за неотклонение на обвиняемата - „подписка“, като ще поиска по-тежка.

ПРБПРБ

През 2020 година Прокуратурата на Република България предложи изменения на НК, касаещи престъпления по транспорта, предвиждащи наказания от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя, когато престъплението е извършено при шофиране с над 2 промила алкохол или след употреба на наркотици, както и отнемане на автомобила в полза на държавата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още