Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев: Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, оставам на поста си

Закон и ред

Иван Гешев: Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, оставам на поста си

Иван Гешев: Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, оставам на поста си - Tribune.bg

„По време на изслушването във ВСС ще поискам отвод на част от членовете, които може би участват в това покушение срещу съдебната власт“, това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на пресконференция днес. Той допълни, че българската прокуратура е стабилна.

По думите му има политическо обединение срещу държавното обвинение, като визира закона „Зарков“, който смята за противоконституционен.   

Главният прокурор обяви, че израелският експерт не е нарушил никакви законови изисквания и всичко се е случило след приключване на огледа на местопроизшествието. Според него това е отместване на темата защо някой се опита да убие или сплаши главния прокурор.

В края на пресконференцията, в която Гешев разказа отново за разговори между него и Борислав Сарафов, магистрати и членове на ВСС, бе пуснат и скандалният разговор с Йордан Стоев. От него става ясно, че ще се иска оставката на главния прокурор и е по-добре той сам да си я подаде, за да запази престижа на прокуратурата. Гешев показа и изпратената му заплаха, която получил след посещението си в САЩ.

На пресконференцията, освен разговори и чатове с магистрати беше показан и такъв с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който съдържаше емотикони, изразяващи се във вдигнат палец и усмивка.

Преди края на пресконференцията главният прокурор заяви, че няма да напусне поста си и ще изкара пълен мандат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети