Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Закон и ред

Иван Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Иван Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес - Tribune.bg
Снимка:

Проверката обхваща и следприватизационния надзор

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от прокуратурата.

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.


Коментари (4)

Ник Браво! Успех!
12.02.2020 09:56 / Отговор
Дон Кихот Късно е либе за китка...
12.02.2020 09:58 / Отговор
Мили Ванили Екстра си е ,не е късно.
12.02.2020 13:08
Гошо Харизанов-Тръбата Всички си спомняте 2009 г., нали ? Тогава един тъпанар с мушама каза , че ще ликвидира кражбите и корупцията ако бъде избран пза премиер. Същият този тъпанар ни управлява вече 12 години. Днес , друг тъпанар , но вече с каскет казва, че ако не се справим с престъпността трябва да разпуснем държавата. Този с каскета се взе на сериозно. А единственото което има право да извърши е да арестува за 72 часа и да изготви обвинителен акт. От там нататък той никой не е. Решава съда. Това което днеска е наредил каскета е ташак работа. Първо, ДАНС не му е подчинена и той не може да нарежда. Второ, вярвате ли , че каскет може да оправи държава която е управлявана толкова години от мушама.
12.02.2020 15:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати