Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ивайло Иванов: Разбрах, че съм отстранен от МВР от медиите, 22 години от живота ми минаха в полицията

Закон и ред

Ивайло Иванов: Разбрах, че съм отстранен от МВР от медиите, 22 години от живота ми минаха в полицията

Снимка:

Според него отстраняването му е политическо решение

„Разбрах, че съм отстранен от МВР от медиите. После ме викнаха. Никой не ме е търсил до момента, в който се запознах с указа на президента.“ Това заяви пред журналисти главен комисар Ивайло Иванов, който беше отстранен от длъжността главен секретар на МВР в петък.

Според него отстраняването му е политическо решение.

„Емоционален съм, 22 години от живота ми минаха в системата, никога не съм си представял, че кариерата ми ще приключи така. Мотивите за отстраняването ми и на мен ми бяха отказвани, после се запознах с тях“, обясни Иванов и посочи, че в мотивите имало посочено полицейско насилие по време на протестите и социологически проучвания.

„Да ми кажат, че съм отстранен заради полицейско насилие – съжалявам, или заради статистически проучвания… Питайте тези, които са писали мотивите. Аз попитах същото“, посочи той.

Иванов посочи, че е бил питан от подчинени дали искат да бъдат убити от протестиращите. Той посочи, че има наказани за прекомерна сила. „Не е имало насилие. Много е тънък моментът в една масова безредица. Аз щях да си подам оставка, не съм се хванал за този стол, но никой не ми я поиска. Министър Рашков да беше дошъл да говори, никой не ме извика. Защо не ме извика някой и да ми каже това нещо“, попита той.

„Питат ме – защо не съм си подал оставката. Аз не смятам, че колегите или аз сме сбъркали нещо“, посочи Иванов.

„Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо. През цялото време действията ми са били в името на върховенството на закона. Затова заставам пред вас, не се крия. Чета, че всички се били скрили. Не съм излизал в болничен , не съм се крил, посрещнал съм министъра на входа, никога няма да се скрия“, посочи той.

„Горд съм от това, което съм постигнал. Горд съм от екипа в МВР, но на този етап не виждам начин да се върна там. Не съм обиден от това, че съм махнат“, каза Ивайло Иванов.

Той изрази съжаление, че пандемията е променила много в работата на полицията и не им е позволила да реализира плановете си за борба с битовата престъпност, пътната безопасност, телефонните измами и др.

„Не обезличавайте труда на полицаите“, призова Иванов.  Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още