Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Изискванията по механизма за сътрудничество и оценка на независимостта на съдебната система са изпълнени

Закон и ред

Изискванията по механизма за сътрудничество и оценка на независимостта на съдебната система са изпълнени

Снимка:

Дадена е висока положителна оценка по отношение на работата на правителството, каза министър Кирилов

Страната ни е изпълнила изискванията по механизма за сътрудничество и оценка на независимостта на съдебната система, правна рамка и организирана престъпност, заяви на парламентарен контрол правосъдният министър Данаил Кирилов. Според него правителството продължава да изпълнява своите ангажименти във връзка с показателите, засягащи продължаването на съдебната реформа, борбата с корупцията на високо и местно ниво и по границата, като Европейската комисия счита, че е постигнат значителен напредък.

„Дадена е висока положителна оценка по отношение на работата на правителството, Народното събрание и пряко ангажираните институции в следните направления: по изготвяне на цялостна правна рамка за борба с корупцията по високите етажи на властта, изготвянето на промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс с цел подобряване на противодействието на организираната престъпност и корупцията, относно защита независимостта на съдебната власт и приетите в тази насока стандарти“, посочи правосъдният министър. Данаил Кирилов поясни, че миналата седмица в Люксембург се е провел Съветът по правосъдие и вътрешни работи, където е имал възможността да проведе среща с комисаря по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете.

„В хода на разговорите ни бе отбелязано отличното сътрудничество и активната роля на България по актуалните досиета“, коментира министър Данаил Кирилов. Той е потвърдил ангажираността на правителството да изпълни в кратък срок оставащите мерки и препоръки от механизма за сътрудничество.

Моника Гаджнова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив