Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Израелски генерал от спецслужбите, посетил мястото на терористичната атака срещу Гешев: Нужно е международно разследване

Закон и ред

Израелски генерал от спецслужбите, посетил мястото на терористичната атака срещу Гешев: Нужно е международно разследване

Израелски генерал от спецслужбите, посетил мястото на терористичната атака срещу Гешев: Нужно е международно разследване - Tribune.bg
Снимка:

Високопоставен израелски генерал от службите за сигурност е посетил мястото на терористичната атака срещу главния прокурор Иван Гешев. Експертът е изразил мнение, че за разкриване на извършителите ще се наложи международно разследване, научи Tribune.bg.

Причината – точното съдържание на веществото, използвано за направата на бомбата не може да се установи без задълбочена експертиза. Бившият генерал от израелските спецслужби е бил категоричен, че извършителите са действали професионално, като металните сачми, които са били допълнително вложени в направата за бомбата са целили както преодоляване на специалната бронировка на автомобила на обвинител №1, но и фатални поражения за пътуващите вътре. 

Експертът е подчертал, че е истинско чудо, че от взривната вълна и разпръснатите в района сачми, не се е стигнало до засягането на пътуващи в това време с автомобилите си граждани по пътя София-Самоков. 

Именно израелският експерт е посочил на разследващите версията, че единствената грешка на атентаторите е, че са задействали бомбата 1-2 секунди по-рано, като така ударната вълна не е успяла да засегне фатално бронирания автомобил, в който е пътувал Гешев.  

Израелският генерал е посъветвал българските разследващи да търсят улики за извършителите посредством специална техника, с която разполагат чужди служби за сигурност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети