Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Изведоха барикадиралия се мъж след стрелба в Стара Загора

Закон и ред

Изведоха барикадиралия се мъж след стрелба в Стара Загора

Изведоха барикадиралия се мъж след стрелба в Стара Загора - Tribune.bg
Снимка:

Полицията изкара от пристройка в Стара Загора мъжа, който се барикадира за няколко часа, след като стреля по двама души.

Изведен е от барака, в която е живеел със семейството си, в близост до пазар „Васил Шаханов”.

Около полунощ е получен сигнал в ОДМВР - Стара Загора за две лица с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ, уточни той. Едното от лицата е с наранявания в областта на ръката, другото - в коремната област. Разпитан е мъжът с по-леките наранявания, получихме първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването. "Колегите работиха цяла нощ, а в днешния ден установиха, че въпросните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е и евентуален извършител на прострелването", коментира ст. комисар Христов.  

Когато двамата идват на адреса на длъжника, той се барикадира и казва, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Той е криминално проявен и наркозависим, на по-късен етап е убеден от служителите на МВР да се предаде. С него е разговаряла съпругата му, близките му, синът му, психолози и полицейски служители, поискана е помощ и от Специализиран отряд за борба с тероризма, каза още комисарят.  

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.  

Ст. комисар Лазар Христов коментира още, че пострадалите също са криминално проявени. В момента се извършват огледи, изземват се гилзите, оръжието, с което се предполага, че са нанесени уврежданията. Оръжието е незаконно притежавано, предстои да бъдат назначени експертизи, за да се установи дали с него е стреляно. Иззети са и видеозаписи в района. Продължават и разпитите на свидетели.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати