Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Известният автокрадец с прякор Руснака е задържан в София (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

Известният автокрадец с прякор Руснака е задържан в София (ОБНОВЕНА)

Известният автокрадец с прякор Руснака е задържан в София (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Известният автокрадец Руснака е бил задържан от спецотряд "Кобра" при полицейска операция на СДВР, проведена тази сутрин на територията на Шесто районно управление. 46-годишният мъж е криминално проявен, известен по линия престъпления, свързани с кражби на автомобили и разпространение на наркотици. Това съобщи на брифинг главен инспектор Николай Пелтеков.

Руснака е бил арестуван за престъпление от 1 август тази година - отново свързано с моторни превозни средства.

"По време на задържането и проникването на адреса се е опитал да избяга през терасата", обясни представителят на вътрешното министерство.

По думите му има образувано досъдебно производство, но към момента действията по разследването не са стартирали и още няма информация какво е намерено на адреса.

"В рамките на 4 месеца това му е второто задържане за същото престъпление, предходното задържане е на края на месец април, съвместно с колегите от Първо районно управление в София", добави Пелтеков.

Тогава Руснака е бил задържан за срок до 72 часа, а впоследствие мярката му е била променена в парична гаранция.

"Ние го определяме като сериозен контингент, който влияе на средата за сигурност по линия престъпления с моторни превозни средства. В края на месец февруари той излезе от Централния софийски затвор след изтърпяна присъда 9 месеца лишаване от свобода. Тогава беше за наркотични вещества", коментира още главният инспектор и добави, че се полагат всякакви усилия извършителите на такива престъпления да получат заслуженото според законите на страната.Последвайте ни в Google News

 

Етикети арест, полиция
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати