Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иззеха над 1000 предмета с вид на антични от дома на 52-годишен мъж в Каспичан

Закон и ред

Иззеха над 1000 предмета с вид на антични от дома на 52-годишен мъж в Каспичан

Иззеха над 1000 предмета с вид на антични от дома на 52-годишен мъж в Каспичан - Tribune.bg
Снимка:

Над 1000 предмета с вид на антични са иззети от дома на мъж на 52 години от село Мадара, съобщи пресцентъра на областната дирекция на МВР в Шумен. Предполагаемият нарушител е задържан за срок от 24 часа. 

Работата по случая започнала вчера, около 18:00 часа. Криминалисти от Нови пазар извършвали обход в малките населени места във връзка с провеждащата се полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите. В землището на село Избул, в района на „Багрянов чифлик", забелязали мъж, който с помощта на металдетектор търси археологически обекти. При проверка в лек автомобил „Рено Меган" с шуменска регистрация са намерени осем предмети с античен вид и металдетектор.  При последвало претърсване в обитаван от 52-годишния имот в Каспичан полицейските служители намерили множество монети.

По негови данни част от тях са динари, фолиси, акчета. Иззети са над 1000 други предмети с вид на антични, още два металдетектора. Експертиза на предметите ще удостовери произхода и датировката им. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура в Шумен.

За извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство. Това е поредният мъж в Шуменско, установен от служителите на реда да държи културно-исторически ценности, които не са регистрирани по съответния ред.

На 20 септември полицаи иззеха два пистолета, четири металотърсача и старинни монети от дома на 58-годишен мъж в село Климент. Служители на реда иззеха 11 монети и плочка с вид на антични от частен дом в Нови пазар на 15 септември, както и 30 старинни монети от жилището на 34-годишен мъж от Нови пазар във вечерните часове на 16 август, след като е установен да шофира след употреба на наркотични вещества. На 2 юни вечерта криминалисти иззеха незаконно оръжие, боеприпаси и 30 старинни монети с вид на археологични обекти от апартамент на 29-годишен мъж от Шумен, както и металотърсач от негово жилище в село Средня.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати