Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иззеха златни накити за 109 931 лева на „Капитан Андреево“, били скрити в бельото на пътник

Закон и ред

Иззеха златни накити за 109 931 лева на „Капитан Андреево“, били скрити в бельото на пътник

Иззеха златни накити за 109 931 лева на Капитан Андреево, били скрити в бельото на пътник - Tribune.bg
Снимка:

По разпореждане на прокуратурата в Хасково на 42-годишния турски гражданин е повдигнато обвинение

Иззеха контрабандни златни накити за 109 931 лв. на „Капитан Андреево“, съобщиха от прокуратурата. На 11 август, на пункта пристигнал автобус със 17 пътници, пътуващ от Турция за Италия. Никой не декларирал внос на стоки, пари и ценности. По метода „анализ на риска“ превозното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа проверка.

При извършването на такава служител на Агенция „Митници“ забелязал, че един от пътниците се опитал да се отклони, като се качил в друг вече преминал проверка автобус.

Пътникът е бил свален и му бил извършен личен преглед. При последния в бельото му били открити 13 пакета, в които имало укрити изделия от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета и обеци.

Според експертизата на вещото лице намерените 1221,46 грама бижутерийни изделия са от 14-каратово злато и са на стойност 109 931 лева. Контрабандните златни накити са задържани. 

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на прокуратурата в Хасково на 42-годишния турски гражданин е повдигнато обвинение. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково. Разследването по случая продължава.

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати