Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Канабис за над 135 000 лв. откриха на МП Капитан Андреево

Закон и ред

Канабис за над 135 000 лв. откриха на МП Капитан Андреево

Канабис за над 135 000 лв. откриха на МП Капитан Андреево - Tribune.bg
Снимка:

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха над 33 кг канабис в лек автомобил, излизащ от България през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

На 23.12.2020 г. около 16.00 часа на ГКПП Капитан Андреево пристига лек автомобил, марка „Киа“, с македонска регистрация, управляван от македонски гражданин. Той пътувал сам от Република Северна Македония през България за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“. В специално пригодени тайници на три места в автомобила – под багажното отделение и под двете предни седалки са открити 76 вакумирани полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на „канабис” /марихуана/. Установено е, че наркотичното вещество е с общо бруто тегло 33.770 кг и е на стойност 135 080 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Днес 26.12.2020 г., по искане на Окръжна прокуратура -Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража “ спрямо Р.Р., на 58 г., гражданин на Република Северна Македония, привлечен като обвиняем за това, че на 23.12.2020 г. през ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с лек автомобил, марка „Киа“, с македонска регистрация, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната, от Република България в Република Турция, високо рисково наркотично вещество – канабис, с общо бруто тегло 33,770 килограма и на обща стойност – 135 080 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случая е особено тежък, а деянието е останало недовършено по независещи от него причини - престъпление по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Определението на Окръжен съд -Хасково подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд -Пловдив в тридневен срок. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети канабис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети