Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Караянчева със сигнал до МС: Зам.- областният управител на Кърджали плаши училищни директори с прокурор

Закон и ред

Караянчева със сигнал до МС: Зам.- областният управител на Кърджали плаши училищни директори с прокурор

Караянчева със сигнал до МС: Зам.- областният управител на Кърджали плаши училищни директори с прокурор - Tribune.bg
Снимка:

Караянчева настоява служебният премиер да предприемете незабавни действия и да прекрати „лова на вещици“

Областният координатор на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева внесе сигнал в Министерския съвет срещу грубата намеса, безпардонното държание и посегателството върху свободата на избор и волеизявление на работещите в сферата на образованието в област Кърджали от страна на заместник областния управител Бисер Николов, съобщават от пресцентъра на партията. 

Същият си е позволил публично да заплашва с прокурор училищните директори от региона под претекст, че упражняват натиск върху учителите и са съпричастни към предизборната кампания в разрез със Закона за образованието. Позовал се е на непотвърдени анонимни сигнали и слухове, алармира Караянчева.

„Информирах служебния премиер Гълъб Донев, че назначеният с негова заповед заместник-областен управител е превишил правомощията и е нарушил правилата на добрия тон по време на ежегодното работно съвещание, организирано от РУО в навечерието на новата учебна година в присъствието на представители на редица държавни институции – МВР, ПБЗН, РЗИ, КАТ и др.“, реагира Караянчева. „Поведението на г-н Николов е рецидив. Същият нееднократно си е позволявал  вмешателство в работата на териториалните служби в Кърджали и неправомерно е изисквал от тях  информация за  политическата принадлежност на техни служители с формалното оправдание „защита на интересите на държавата“. „Николов упражнява психически тормоз  и отправя несъстоятелни заплахи към длъжностни лица, които водят до изостряне на напрежението. Убедена съм, че политическите обвързаности и форми на агитация в работно време и на работното място не следва да бъдат толерирани, както не следва да бъдат ограничавани и осъждани избирателното право и политическите свободи на гражданите“, се казва в сигнала.

Караянчева настоява служебният премиер да  предприемете незабавни действия и да прекрати гореописания „лов на вещици“ от страна на Бисер Николов, тъй като с неконтролируемото си агресивно поведение той не само превишава правомощията си, но и уронва авторитета на изпълнителната власт.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети