Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КАТ с повече патрули по най-натоварените пътища

Закон и ред

КАТ с повече патрули по най-натоварените пътища

Снимка:

МВР с призив да се внимава при употреба на фойерверки и пиратки

Повече патрули по пътищата днес и в последния празничен ден – неделя, обещават от „Пътна полиция”. Очаква се засилване на трафика в следобедните часове и затова органите на реда съветват шофьорите да карат внимателно, предвид мократа пътна настилка.

На терен ще бъдат разположени всички камери, които следят за превишена скорост. Полицията продължава да съблюдава и за водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

„Към момента на изходите на София и по основните пътни артерии не се наблюдава натоварване на движението. Усилията са насочени към подпомагане нормалното придвижване на гражданите и безопасността на движение”, уточни Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция”.

По думите му ще се следи и за агресивни водачи.

„След нормализиране на трафика, нашите сили се пренасочват в рамките на населените места. Ще се следи за нарушения, свързани с употребата на алкохол и наркотици и за неправоспособни шофьори”, поясни Близнаков.

По Коледните празници не е имало инциденти с пиротехнически изделия, информират от полицията. В сряда обаче е пострадало дете, което е поставило пиратки в бутилка. До момента са извършени над 3 100 проверки срещу нерегламентирана продажба на пиротехника. Установени са седем нарушения.

МВР отправя призив - тези, които ще използват фойерверки и пиратки, да бъдат особено внимателни.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още