Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Като на филм: Гонка с полицията и стрелба в Казанлък

Закон и ред

Като на филм: Гонка с полицията и стрелба в Казанлък

Снимка:

Шофьор навлезе в насрещното на главен булевард, след като избяга от полицаите

Гонка с полицията в Казанлък завърши със стрелба. Водач не спира на подаден сигнал от контролните органи, след което бяга, а полицаите го гонят доста време. След като шофьорът навлиза в насрещното платно на главен булевард, се налага органите на реда да стрелят, с което пукат гумите на нарушителя и го хващат.

25-годишният шофьор е предприел изключително рисково шофиране. Избягал от града и започнал да шофира в насрещното на Околовръстното на Казанлък. След това се върнал в града и отново започна да шофира в насрещно.

Полицията стреляла със стоп-патрони. Младият мъж обаче спира автомобила в града и побягва пеша. Малко след това е заловен. Той е криминално проявен. Тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици.

Оказва се, че това не е първото му провинение на пътя - „Лицето никога не е имало свидетелство за правоуправление. В същото време и в други предходни случаи е управлявало МПС. Има издадени административни актове по случая и наказателни постановления, така че се касае за лице с висока степен на обществена опасност“, обясни Таня Димитрова. След ареста обаче върху него е упражнено полицейско насилие, съобщи БНТ.

Видеоклип показва как докато двама служители на реда водят арестувания с белезници, пътен полицай се затичва към него и го удря в гръб. Вижда се, че се включват и другите - един го удря, друг го рита. От Полицията определиха действията на колегите си като неприемливи.

„Със заповед на директора на областна дирекция на вътрешните работи Стара Загора е образувано дисциплинарно производство на същите за тежко нарушение на служебната дисциплина и същите докато трае това ще бъдат отстранени от длъжност“, заяви началникът на РУ Казанлък.

От прокуратурата отказаха да коментират случая с неправомерните действия на полицаите. Срещу шофьора-нарушител е образувано бързо производство за хулиганство. Заплашват го до 5 години затвор.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още