Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кирилов: Очакваме комплекта документи от прокуратурата за екстрадиция на Божков от ОАЕ

Закон и ред

Кирилов: Очакваме комплекта документи от прокуратурата за екстрадиция на Божков от ОАЕ

Снимка:

В Министерство на правосъдието подготовката им ще отнеме от 3 до максимум 5 дни, твърди правосъдният министър

Комплектът документи от прокуратурата за екстрадицията на Васил Божков от ОАЕ не е на разположение на Министерството на правосъдието, съобщи пред медии в парламента министър Данаил Кирилов.

„Очакваме комплекта документи. Очевидно е, че прокуратурата има нужда от техническо време да оформи доказателствения материал. Особеността е, че ОАЕ не са се присъединили към Хагската конвенция за апостилите. Имаме по-сложна като технология процедура за превод и удостоверяване на писмените доказателства. Според мен това е причината. Създали сме организация“, категоричен е правосъдният министър.

Кирилов е категоричен, че окончателното изготвяне на искането за екстрадиция на Васил Божков от страна на Министерство на правосъдието ще отнеме от 3 до максимум 5 дни. Той обясни и че се работи в тясно съдействие и с Министерство на външните работи. Според закон в ОАЕ искането за екстрадиция се осъществява по дипломатически път.

„Комуникацията е следната – прокуратура – министър на правосъдието, външно министерство, дипломатическа служба, правосъдно министерство на ОАЕ в организационната му форма, в която то е учредено там и респективно изразяване на насрещна воля“, посочи правосъдният министър.

 „Ако ме питате за колко време ще очакваме отговор от ОАЕ, тук няма законова норма на международното право, която да урежда някакъв срок. Пак казвам отношенията са на база взаимност. Очакваме това да е разумен срок“, допълни още министърът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още