Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев остава зад решетките

Закон и ред

Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев остава зад решетките

Снимка:

„Задържане под стража“ и за сочения за посредник в корупционна схема

Кметът на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев остава в ареста, решиха магистратите от Специализирани апелативен съд. С мярка „задържане под стража” ще бъде и соченият за негов съучастник в подкуп – Иван Делевски.

Ралев е обвинен в търговия с влияние и искане на 60 000 лева от бизнесмен, за да получи строително разрешително. Още през януари изнудваният строител е подал сигнал до премиера Бойко Борисов, а от Министерски съвет за препратили сигнала до компетентните органи.

Ралев първо е поискал 60 000 евро от строителен предприемач, за да може да му се издаде разрешително за строеж. След преговори сумата паднала на 60 000 лева, съобщава „24 часа“, като цитира прокурор Биляна Дукова, която се позова на свидетелски разпити. От прокуратурата съобщиха, че неведнъж Ралев е нареждал на служители в общината "да търсят под вола теле", за да открият нередности в проекта на Ангелов така, че главният архитект на района да постанови отказ за строеж.

Според защитата Здравко Ангелов е човекът, който е притискал кмета да му издаде разрешително. Кметът не знаел дори, че сумата от 60 000 лева била поискана от негово име, твърди защитата.  


Коментари (1)

Димитър Селски тарикат, който от селата дойде в Пловдив и стана кмет, благодарение на шуробаджанашките , партийни връзки. Такава е действителността в България
11.06.2019 19:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив