Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Конфискуваха 18 000 флакона с райски газ, продавани по Южното Черноморие

Закон и ред

Конфискуваха 18 000 флакона с райски газ, продавани по Южното Черноморие

Конфискуваха 18 000 флакона с райски газ, продавани по Южното Черноморие - Tribune.bg
18 000 флакона с диазотен оксид / райски газ/, продавани на различни места по Южното Черноморие, са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от служители от отдели “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР - Бургас. Установени са общо 15 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица. Предстоиизпращане на материалите по случаите в Бургаска прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.
 
 
От полицията напомнят, че в масовата употреба на т.нар. “Смеещ се газ” често се пропускат дълготрайните последици, нанасяни върху човешкото тяло и психиката, а именно : замайване, звукови и визуални халюцинации, в намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, влошена координация и липса на баланс, параноя.
 
Проверките сред продавачите на райски газ ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, като ще се разчита на елемента на изненадата и предварително придобита информация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати