Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Константин Каменаров се яви за първи път в съда

Закон и ред

Константин Каменаров се яви за първи път в съда

Снимка:

Търсят лекарката, която е взела кръвната проба шефа на БНТ

Константин Каменаров се яви за първи път в съда на делото, заведено срещу него. Каменаров обжалва решение на районния съд, с което беше осъден условно за шофиране с 1.6 промила алкохол в кръвта. Беше му наложена глоба от 600 лв. и отнемане на книжката.

След няколко поредни отлагания миналата година, делото срещу Каменаров тръгна в негово отсъствие. На 12 ноември Софийският градски съд наложи максималната глоба от 1000 лв. на генералния директор на БНТ, защото не се яви за пореден път.

Лекарката, взела кръвната проба на Каменаров ще бъде призована като свидетел по делото срещу него. Това реши днес съдът. Защитата на Каменаров поиска д-р Иванова от спешното отделение на Окръжна болница "Св. Анна" в София, да бъде призована, тъй като имали информация, че когато е взела пробата, формално не е работела в болницата. Съдът реши, че ще се направи справка дали лекарката е работила там.

Шефът на БНТ обясни пред съда, че няма умисъл в това, което се е случило и това, което е направил.

Според Закона за радиото и телевизията членове на управата на БНТ и БНР, какъвто е и генералният директор, не могат да бъдат лица, осъждани на "лишаване от свобода" за умишлени престъпления от общ характер. Taĸa, aĸo присъдата на Каменаров влезе в сила - при потвърждаване от СГС, той ще попадне в хипотезата на несъвместимост и ще трябва да напусне поста. В случая не е от значение дали наложеното от съда наказание "лишаване от свобода" ще бъде условно или ефективно. Ако обаче бъде наказан с пробация или глоба, той ще може да запази поста си.  
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив