Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ с иск за над 1,5 млн. лв. за близка до бизнеса на Арабаджиеви

Закон и ред

КПКОНПИ с иск за над 1,5 млн. лв. за близка до бизнеса на Арабаджиеви

Снимка:

В съда в Пловдив ще бъде предявен паричен иск срещу Елена Маркова, като се претендира и за отнемане на три недвижими имота и лек автомобил

Антикорупционната комисия предяви искове, свързани с бизнеса на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Оттам обявиха, че в съда в Пловдив ще бъде предявен иск срещу Елена Маркова в размер на 1 551 608,61 лв., като се претендира и отнемането на три недвижими имота и лек автомобил.  Тя е обвинена от прокуратурата за това, че за периода от началото на 2017 г. до 31.08.2018 г., като участник в организирана престъпна група, е оказала логистична подкрепа /осигуряване на банкова касета, транспорт и охрана на парични средства/ на Вълчо Арабаджиев и Маринела Арабаджиева, като е знаела, че средствата са придобити от данъчни престъпления във връзка с дейността на „Захарен комбинат Пловдив“ АД и „Виктория Груп Корпорейшън“ АД.

Две искови молби се внасят в Софийски градски съд. Едната е срещу Валентин Цолов в размер на 1 354 879,19 лв. Той е обвинен в това, че като подбудител и помагач, умишлено е склонил друго лице да изтегли противозаконно значителна парична сума чрез фалшиво пълномощно, с намерение да я присвои.

Иск за 195 893.96 лв. се предявява и срещу Георги Георгиев, обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на амфетамини на територията на  София.  


Коментари (3)

Делчо Попов Поне на някой ще му конфискуват имуществото за разлика от Цветан Василев, който продължава да тъне в разкош в Сърбия!
30.09.2020 13:58 / Отговор
МРАКА А ЖАБАТА ЖАБЛЯНОВА, КОГА?
01.10.2020 02:28 / Отговор
Гражданин Учуден съм, че дежурните драскачи не са започнали с нападките срещу Гешев. Къде спите, че не подкрепяте господарите, ето пак са нагазили в калта и трябва да ги подкрепите срещу репресиите. Горките толкова пачки са събрали, че им убиват в джоба, все от законен бизнес. И сега мафията им е завидяла и иска да им вземе придобитите незнайно откъде пари. "Напикан боец" да не висят по кръчмите, а да отиват да крещят за закони и съдебна система-приятелите им са в беда.
03.10.2020 00:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още