Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ иска отнемане на имущество от обвинен за отвличането на Адриан Златков

Закон и ред

КПКОНПИ иска отнемане на имущество от обвинен за отвличането на Адриан Златков

КПКОНПИ иска отнемане на имущество от обвинен за отвличането на Адриан Златков - Tribune.bg
Снимка:

Иск за отнемане на 139 177 лв. от обвинен като помагач в групата, виновна за отвличането на Адриан Златков ще бъде внесен от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) в градския съд.

Адриан Златков беше отвлечен през 2018 г. край дома си в Герман. След като в продължение на 12 дни полицията не можа да залови похитителите му, бащата Тони Златков плати откуп от няколкостотин хиляди лева, след което Адриан бе освободен.

С друго решение КПКОНПИ иска от СГС отнемане на имущество на обща стойност 645 170.21 лв. от двама участници в организирана престъпна група за трафик на бежанци. Двойката, която живее на семейни начала, е придобила два апартамента, три къщи, три поземлени имота и автомобили, за които няма законен доход.

На заседанието на Комисията бяха взети общо 6 решения за внасяне на искове в СГС и Варненския окръжен съд на стойност 3 359 641.43 лв. след образувани производства за установяване на незаконно придобито имущество. То включва 9 имота за 487 000 лв. и 5 автомобила на стойност 23 700 лв.

Проверките срещу седемте лица са започнати след получени уведомления за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, участие в организирана престъпна група за трафик на хора, участие в организирана престъпна група за отвличания, измама в особено големи размери и пране на пари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати