Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ: Не уронваме престижа на Стойчо Кацаров, действаме по сигнали

Закон и ред

КПКОНПИ: Не уронваме престижа на Стойчо Кацаров, действаме по сигнали

Твърдението, че проверката за детските тестове за коронавирус цели да се урони престижа и името на бившия служебен министър Стойчо Кацаров е лишено от основание, казват от КПКОНПИ в официална позиция. Тя е провокирана след телевизионно интервю на Кацаров тази сутрин. Пред журналистите бившият министър заяви „Тестовете за учениците са удобен повод за уронване на престижа и името ми. Това е атака, чиято крайна проекция е президентът Румен Радев.“

Те допълват, че твърденията, че проверката се прави с „цел на атаката“ президента Румен Радев са голословни и целят да се отклони общественото внимание в посока, която няма нищо общо с резултатите от проверката по реда на ЗПКОНПИ и с личната отговорност на възложителя на доставките на тестове.

От антикорупционната агенция посочват, че са се задействали след постъпил сигнал и медийни публикации, които също се считат за сигнали по смисъла на закона.

„Без да се оспорва правото на всеки на защита и медийни изявления и без въобще да се повдига въпроса за личния престиж на Стойчо Кацаров, следва да се отбележи, че по този начин и по такава процедура, уредена в закона, Комисията е процедирала по всеки сигнал“, казват още от КПКОНПИ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема