Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ стана член на Мрежата на органите за превенция на корупцията

Закон и ред

КПКОНПИ стана член на Мрежата на органите за превенция на корупцията

Снимка:

Българската Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) стана пълноправен член на Мрежата на органите за превенция на корупцията.

Целта на Мрежата е професионално сътрудничество е обмен на информация и опит в противодействието на корупцията, взаимно подпомагане и споделяне на добри практики, насърчаване на оперативната независимост на всеки от членовете, както и прилагане на международните стандарти за предотвратяване на корупцията.

Миналата година начело на организацията беше Антикорупционната агенция на Франция. Именно тя, както и Националният орган за борба с корупцията на Италия, са отправили предложението за членство в нея към българската антикорупционна комисия, оглавявана от Сотир Цацаров.

Тази година международният антикорупционен орган се ръководи от сръбската Агенция за превенция на корупцията.

Организацията е създадена през октомври 2018 година по време на хърватското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа. Сред членовете ѝ са антикорупционни органи на Италия, Франция, Дания, Румъния, Гърция, Словакия, Словения, Сърбия, Естония, Канада, Черна гора и други.  


Коментари (1)

ОВЦЕ МАЛОУМНИ ! КАЗАХ ДА МАХНЕТЕ СКОПЕНИТЕ ЛЪВОВЕ ОТ ГЕРБА И ВСИЧКИ РЕКЛАМИ НА ТОЯ СМЪРДЯЩ КЕ НЕФ !
14.01.2021 05:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още