Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на стойност над 2 млн. лв.

Закон и ред

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на стойност над 2 млн. лв.

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на стойност над 2 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Едната искова молба е срещу Николай Арабаджиев – за 517 384,05 лв.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) прие решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища в страната на стойност 2 206 795, 48 лв. В цената са включени и 5 недвижими имота.

В Софийски градски съд се внасят две искови молби. Едната е срещу Николай Арабаджиев и е на стойност 517 384,05 лв. Той е с обвинение от прокуратурата за измама.

Срещу Михаил Динх се претендира имущество на стойност 398 912,99 лв., като в цената са включени и два недвижими имота. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в група за подправяне на лични документи, сканиращи програми и пластики, издадени от български и чужди банкови институции, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни документи. Повдигнато му е и друго обвинение - за избягване на плащането на данъци в особено големи размери.

За участие в същата група за подправяне на лични карти и програми от банкови институции, е повдигнато обвинение и на Тихомир Ганев. След уведомление от прокуратурата, КПКОНПИ е започнала проверка и е установила значително несъответствие в имуществото му. Срещу него се внася иск в Окръжен съд – Варна на стойност 720 312,23 лв., претендират се и 3 недвижими имота.

Две искови молби се внасят в Окръжен съд – Бургас. Срещу Пенчо Манов размерът на претенцията е 401 144,75 лв. Той е обвинен от прокуратурата за съучастие при извършването на кражби в особено големи размери. Срещу Венцислав Белтеков искът е на стойност 103 945,67 лв. Той е с обвинение за това, че е монтирал и използвал технически средства за източване на банкови карти от АТМ-устройства.

В Окръжен съд – Габрово се внася искова молба срещу Петко Ангелов на стойност 65 095,79 лв., обвинен за това, че е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамини.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати