Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ внася в съда 6 иска за отнемане на незаконно имущество за 2,7 млн. лева

Закон и ред

КПКОНПИ внася в съда 6 иска за отнемане на незаконно имущество за 2,7 млн. лева

КПКОНПИ внася в съда 6 иска за отнемане на незаконно имущество за 2,7 млн. лева - Tribune.bg
Снимка:

КПКОНПИ поиска отнемане на имущество на обща стойност 2 734 454 лв. на шестима проверявани и свързаните с тях лица, съобщиха от пресцентъра на комисията.

На редовно заседание на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество са взети 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, след образувани производства.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на лицата в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

С решенията на КПКОНПИ се иска от компетентните съдилища отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица на обща стойност 2 734 454.86 лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети КПКОНПИ, искове

Коментари (1)

Tcvetanka Ne samo otnemane i zatvor
09.01.2020 10:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати