Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Крадец преби пенсионер с мотика

Закон и ред

Крадец преби пенсионер с мотика

Крадец преби пенсионер с мотика - Tribune.bg
Снимка:

Жестоко нападение срещу възрастен мъж в село Копривлен, община Хаджидимово. В дома му проникнал крадец, който го ударил с мотика и възрастният човек изпаднал в безсъзнание. Мъжът е оцелял, но е с множество травми. Извършителят пък си е тръгнал с празни ръце, защото в къщата пари нямало, съобщава Нова телевизия.

В дома на Севдалин в Копривлен, неканеният гост влязъл тихомълком в понеделник вечерта. „Влезе един с мотика, целият беше маскиран, с качулка отгоре. Маската беше плътна. Влезе вътре и ми каза: „Давай парите”. С влизането загаси и тока вътре и с някакво си фенерче светеше”, обяснява Севдалин.

След като няколко пъти попитал за пари, маскираният се ядосал и вдигнал мотиката срещу беззащитния мъж.

„За да се защитя, вдигнах ръката. Мотиката ме удари по главата. Същевременно познах, че и мотика си е моя. Вземал я е от парника”, разказва Севдалин и това е последното, което помни.   

„Като ме удари, аз съм изгубил съзнание и съм паднал на леглото. През това време ме е вързал. Когато дойдох в съзнание, гледам, че цялата възглавница е в кръв. А той през това време обърнал цялата кухня, всичко наопаки, не е намерил пари. Откъде ще ги намери тези пари? И аз не знам, като ги нямаме”, казва Севдалин.

Жестоките травми по главата на Севдалин предизвикали някакво съчувствие в нападателя и след като не намерил пари, той неочаквано взел да помага на жертвата си.

„Сигурно и той се е уплашил. Развързал ме е и избягал. Но аз се осъзнах, когато ми бяха вързани ръцете в леглото”, разказва жертвата.

Пострадалият мъж е категоричен, че крадецът не е местен човек.

Травмите на Севдалин са много сериозни. Предстои му дълго възстановяване, принудителна почивка от задълженията, и със сигурност разходи.

„Лекарят ми каза, че може да се наложи операция. Като отида на контролен преглед, на ново да изследват със снимка”, разказва възрастният мъж.  

Севдалин вярва в полицията и е сигурен, че неизвестният мъж ще бъде задържан, преди да продължи с престъпленията си.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети