Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Крадецът на кутия с дарения за болен мъж в Благоевград отива на съд

Закон и ред

Крадецът на кутия с дарения за болен мъж в Благоевград отива на съд

Крадецът на кутия с дарения за болен мъж в Благоевград отива на съд - Tribune.bg
Снимка:

Престъплението е извършено през февруари и не е първата кражба за извършителя

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.К., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

През м. февруари 2021 г. в гр. Благоевград била организирана кампания за събиране на парични средства за болен мъж. Той имал тумор на бедрената става и му предстояла операция във Франция. На семейството му били необходими парични средства в размер на 30 000 лева за заплащане, с която те не разполагали.

По инициатива на близки и приятели на болния мъж на различни места в града били поставени кутии за дарение. Една такава, след предварително разрешение, била разположена върху маса на партерния етаж в сградата на община Благоевград на пл. „Георги Измирлиев“.

Около 11,00 ч. на 23.02.2021 г. обвиняемият Н.К. влязъл в сградата на общината. Видял поставената кутия за дарения и я взел. Носейки я под мишницата си, напуснал.

Впоследствие извадил от нея събраните средства в размер на 80 лева, а кутията изхвърлил в контейнер за боклук.

В хода на разследването на случая извършителят на кражбата е бил установен и задържан - Н.К. Спрямо него има влязла в сила осъдителна присъда за друго такова престъпление.

Предстои делото да продължи в съда.


Етикети дарение, съд
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети